Gatekeepers-training zelfdoding

Jaarlijks overlijden 1700 tot 1800 mensen aan zelfdoding, waaronder veel jongeren. Het is van groot belang de mensen die risico lopen vroeg te herkennen, want we weten dat de kans op suïcide aanzienlijk kleiner wordt wanneer we er op tijd bij zijn. Spijtig genoeg is het praten over gedachten aan zelfdoding een taboe onderwerp voor veel mensen.

In een samenwerking tussen de Vrije Universiteit Amsterdam en 113online is er een training ontwikkeld om betrokkenen te oefenen in de herkenning van signalen. Dit heet wel gatekeepers-training: een poortwachter die weet waar hij of zij om moet letten en wat dan te doen.

We bieden vanuit Protentie de mogelijkheid binnen uw organisatie, instelling of school een aantal mensen hierin te trainen. Deze training is gebaseerd op bovengenoemde gate-keeperstraining.  Klik hier voor meer informatie.

De training wordt gegeven door Wessel van Beek, psychotherapeut en gepromoveerd op dit onderwerp. De training wordt in groepsverband gedaan, met groepen van 8 tot maximaal 20 personen.